Mar 29, 2024, 10:06 öö

Haberler:

Medeniyet Mühendisleri Forum Sitesinin Kapatılması Kararı
Anket İçin Tıkla


DÜŞÜK DÖŞEME,TERS KİRİŞ VE SPANDREL ATAMASI

Başlatan Yilmazerking, Şub 18, 2019, 03:38 ös

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yilmazerking

Hocam merhabalar.Görselde gördüğünüz şekilde farklı kotlarda döşemelerin bağlı olduğu kirişin nasıl modellenip analiz yapılması gerekiyor sizce?Düşük döşeme ile alakalı fazla bir uygulama olmuyor gibi şu günlerde fakat yapmak durumunda da olabiliyoruz.



İnternette spandrel olarak modellenip analizinin yapılması ile alakalı bir kaç video ve forum cevapları gördüm fakat pek açık değildi bu cevaplar.Üstünkörü bilgilerle geçilmiş.

karşılaştırma yapmak için şöyle bir analiz yaptım 4x4 m açıklıklı 30*30 kolonlu 2 sisteme aynı döşeme ve döşeme kalınlıklı yükler etkittirdim.
sol tarafta kesitleri 30*70 olan spandreller,sağ tarafta ise 30*70 olan kirişlerle,analiz yaptım fakat moment değerleri farklı çıkıyor.sanırım spandrelin kiriş gibi çalışması için yapılan tanım eksik kalıyor?







Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler hocam.




Akaslan

Hocamız daha iyi yanıtlayacaktır durumu fakat geçenlerde bir projede aynı durumla karşılaştım
çözüm olarak 1. döşeme(soldaki) ve 2. döşemenin(sağdaki) toplam kalınlığı kadar kiriş yüksekliği temin edip kiriş genişliği için (düşük döşemelerde) 20 25 cm yeterli olacaktır diye düşünüyorum umarım yardımcı olabilmişimdir

yusufank

TBDY 2018 de "4.5.6 döşemlerin modellenmesi" başlığı altında bulunan iki hesap yöntemi olarak "rijit diyafram" ve "iki boyutlu levha (membram) sonlu elemanlar" 'dan siz iki boyutlu levha (mebran) sonlu elemanlar hesap yönteminin kriterlerine göre bu şekildeki kesitleri değerlendirmeniz gerekli.