Ksm 12, 2024, 04:42 ös

Haberler:

Medeniyet Mühendisleri Forum Sitesinin Kapatılması Kararı
Anket İçin Tıkla

Kirişlerin kesişim bölgelerinde Kesişmesi

Başlatan Ya4kl, Ekm 31, 2024, 03:26 ös

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ya4kl

Hocam ekte görüldüğü üzere sistemi tamamen düzenli olan bir yapıda çapraz kirişi atmak zorunda kalıyorum. Bu kiriş Son katta (Zeminden sonra devam etmiyor kolon) kolonu kaydıramıyorum ve ana çerçevemi yapı sınırı olduğu için sınırlıyor değiştiremiyorum. Çapraz kiriş açıklığı da 9 metre civarında. kirişi küçültmek bu açıklıkta makul olmadığı için ilgili yerin donatılarını tahvil ettim. Betonu c30 dan c35 e çektim (açıklılar fazla olduğu için) ayrıca bürüt beton dökülecek birleşimi rahatlatmak amacıyla. kiriş ve kolon kapasiteleri rahat çalışmakta. Ts500 de de kolonları da belli bir oranda aşabilir maddesi gördüm. Sizce imalat için yapmam gereken başka bir durum var mı? Uygulama ve projelendirme için yeterli mi hocam ? Teşekkür ederim.

https://hizliresim.com/2xjmpbq

ÇELİKKOLLU

Alıntı yapılan: Ya4kl - Ekm 31, 2024, 03:26 ösHocam ekte görüldüğü üzere sistemi tamamen düzenli olan bir yapıda çapraz kirişi atmak zorunda kalıyorum. Bu kiriş Son katta (Zeminden sonra devam etmiyor kolon) kolonu kaydıramıyorum ve ana çerçevemi yapı sınırı olduğu için sınırlıyor değiştiremiyorum. Çapraz kiriş açıklığı da 9 metre civarında. kirişi küçültmek bu açıklıkta makul olmadığı için ilgili yerin donatılarını tahvil ettim. Betonu c30 dan c35 e çektim (açıklılar fazla olduğu için) ayrıca bürüt beton dökülecek birleşimi rahatlatmak amacıyla. kiriş ve kolon kapasiteleri rahat çalışmakta. Ts500 de de kolonları da belli bir oranda aşabilir maddesi gördüm. Sizce imalat için yapmam gereken başka bir durum var mı? Uygulama ve projelendirme için yeterli mi hocam ? Teşekkür ederim.

https://hizliresim.com/2xjmpbq

9 mettelik betonarme   kiridin ust donati sayisini  alt donati sayisina yakin hale  getirebilirsiniz  bu tip kirislerde etriyeler kiris boyunca sıklastirilsin. Uygulamada mutlaka  paspayi  plastiklerinj kullanin.