Ksm 12, 2024, 05:10 ös

Haberler:

Medeniyet Mühendisleri Forum Sitesinin Kapatılması Kararı
Anket İçin Tıkla

TEK KATLI BİNALARDA YIKIM RUHSATI

Başlatan Eneskurt, Ekm 26, 2024, 10:06 ös

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eneskurt

Ekm 26, 2024, 10:06 ös Son düzenlenme: Ekm 26, 2024, 10:08 ös Eneskurt
Merhaba hocam. Yıkım ruhsatı hakkında videonuzu izledim birlgilendirici olmuş teşekkürler. Ancak konu hakkında size bir sorum olacaktı. Bir mahallede başka binalardan bağımsız bir parselde tek katlı kargir bir yapı var yıkılıp yenisi yapılacak. Yönetmelikte 7. maddede( Bodrum katı dışında en çok bir katlı, bina yüksekliği 6.00 metreyi ve yapı inşaat alanı 250 m2'yi geçmeyen müstakil ve ayrık nizam yapıların yıkımı ile bir binada toplam alanı 250 m2'yi ve kat inşaat alanının %10'unu aşmayan kısmi yıkımlarda yıkım planı düzenlenmez ) Olarak belirtilmiş. Bu durumda benim yıkım ruhsatı için belediyeye sunmam gereken evraklar nelerdir? Şimdiden teşekkürler.

ÇELİKKOLLU

Alıntı yapılan: Eneskurt - Ekm 26, 2024, 10:06 ösMerhaba hocam. Yıkım ruhsatı hakkında videonuzu izledim birlgilendirici olmuş teşekkürler. Ancak konu hakkında size bir sorum olacaktı. Bir mahallede başka binalardan bağımsız bir parselde tek katlı kargir bir yapı var yıkılıp yenisi yapılacak. Yönetmelikte 7. maddede( Bodrum katı dışında en çok bir katlı, bina yüksekliği 6.00 metreyi ve yapı inşaat alanı 250 m2'yi geçmeyen müstakil ve ayrık nizam yapıların yıkımı ile bir binada toplam alanı 250 m2'yi ve kat inşaat alanının %10'unu aşmayan kısmi yıkımlarda yıkım planı düzenlenmez ) Olarak belirtilmiş. Bu durumda benim yıkım ruhsatı için belediyeye sunmam gereken evraklar nelerdir? Şimdiden teşekkürler.

Bahsettiginiz binalar basit yapilardir, bu yuzden yikim plani aranmaz ancak yikim ruhsati icin gerekli diger  belgeleri tanzim etmeniz gerekir.

Eneskurt

Alıntı yapılan: ÇELİKKOLLU - Ekm 28, 2024, 06:31 ösBahsettiginiz binalar basit yapilardir, bu yuzden yikim plani aranmaz ancak yikim ruhsati icin gerekli diger  belgeleri tanzim etmeniz gerekir.

Müteahhit belgeleri ve taahütnamesi,
Şantiye şefi taahütnamesi,
Elektrik su kapatma belgeleri
bina boş yazısı
dışında hangi belgeler gerekir?