Ara 02, 2024, 12:25 öö

Haberler:

Medeniyet Mühendisleri Forum Sitesinin Kapatılması Kararı
Anket İçin Tıkla

BAŞARILI MÜHENDİS OLMANIN SIRRI

Başlatan ÇELİKKOLLU, Ağu 08, 2017, 09:15 öö

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ÇELİKKOLLU

Başarılı olmayi herkes istiyor da, gereğini yapan yok. Çok iyi statik bilmekle, takım elbise ile, topuklu ayakkabı ile makyajlı olarak şantiye gezmekle basarılı olunmaz. Çok paranız olmasi da başarılı olacağiniz anlamına gelmez.

Mühendislikte dahil calıştıgınız disiplinde basarı için birçok recete yazılabilir. Bunlarin çoğuda klasik söylemlerdir.

Ben size muhendislik disiplininde başarının en önde gelen şartı yazacağım. Bu şartı prensip haline getirin, başarının yavaş yavaş geldigini göreceksiniz.

Başarının şartı "işi takip" tir. Nereye kadar takip, iş sonuçlanıncaya kadar takip. İş büyük küçük demeyeceksiniz, sonuçlanıncaya dek takip edeceksiniz. Mesela santiyede bir eksik gördünuz, kalfaya , ustaya söyleyeceksiniz. Ama mutlaka bir sure sonra gelip o işin yapilıp yapilmadigini kontrol edeceksiniz. "Tamam abi", " tamam abla", " hallederiz abi", " hallederiz abla" gibi soylemlere itibar etmeyeceksiniz. Mutlaka sonuclanincaya dek kontrol edeceksiniz.  Yada bir proje aldinız,
,makine , elektirik vb projeler konusunda belli tarihte hazir olur dendi, o yarihte ilgili muhendislerin basinda olacaksiniz, projeleri alincaya dek adamlari rahatsiz edeceksiniz. Yada belediyeye incelenmek uzere proje teslim ettiniz. Vatandaşa "ben belediyeye verdim ,adamlar incelemiyor, incelerlerse alirim" demeyeceksiniz. O projeyi belediyeden cikartana dek, gerekirse kapida yatacaksiniz, sonuclandiracaksiniz. Yada bir taseronla herhangi bir imalat icin anlastiniz, taseron daha ilk gun işe gec geldi, iş baslama saatinde adamdan önce orada olacaksiniz, isi baaslatacaksiniz, zamaninda gelmemisse o adamin ilisigini keseceksiniz. Vb. Vb. Vb

Basarı, sonuclanincaya dek işi takip etmekten gecer. Mutlaka sonuclanincaya kadar işinizi takip edin, takip edeneyeceginiz işe girmeyin....

Ahmet CELIKKOLLU
Insaat Muhendisi
ESKISEHIR