Ara 08, 2023, 10:18 ös

Haberler:

Medeniyet Mühendisleri Forum Sitesinin Kapatılması Kararı
Anket İçin Tıkla


Gelişim.

Başlatan man, Tem 13, 2023, 08:48 öö

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

man

Hocam öncelikle teşekkürler . Gerek bu forumda gerek youtube da yapmış olduğunuz , vermiş olduğunuz her bilgi ve tecrübe için çok teşekkür ederim. Sizi bir kaç aydır takip ediyorum bu biraz geç oldu. Ama hiç bir şey için geç değildir. Çelik konusunda kendimi geliştirmek istiyorum. Konuyla alakalı mukavemetten  statiğe yabancı dil hatta 4 işleme kadar eksiğim neyse kendimi geliştirmek istiyorum. Baştan sonra nelere hakim olmalıyım. Biliyorum program konusunda yardımcı olmak istemiyorsunuz. İşin mantığını kavramak konusunda işi sıkı tutmak istiyorum. işin başından sonuna örnek verecek olursak şu kitabı hatim etmelisin şu konuyu çok iyi bilmelisin gibi şeyler olmak üzere sizin tecrübenize göre bir mühendis ahlaki açı haricinde (ki bu demek değil ahlaksız olsun ) bir mühendis neleri çok iyi bilmeli bunları öğrenirken nelere dikkat etmeli hangi kaynaklardan kimlerin izin gitmeli . Ayrıca dediğim gibi çalışması gereken kaynakları söyler misiniz ? Bu çok uzun bir liste olacak ama ömrümüz yettiğince çalışmak kendimizi geliştirmek zorundayız.Çok teşekkür ederim.

cengizhann

+++ hocam aynı şekilde kaynak kitap önerisine çok ihtiyacım var

Mühendislik Öğrencisi

Bu konu bence çok kapsamlı. İnşaat mühendisi olarak hemen her konuda bilgili ve tecrübe sahibi olmak istiyoruz, ancak bana göre bu kısa zamanda elde edilen bir şey değil. 1 yıldan fazladır bu alanda kendimi geliştirmek için uğraşıyorum, yanlış veya doğru edindiğim tecrübelerimi paylaşabilirim. Ahmet Hocam yoğunluğundan kaynaklı olarak bu denli kapsamlı ve kişiye özel konulara ayrıntılı cevap veremiyor.

Öncelikle bir anda her konuya hakim olmamız mümkün değil. Herhangi bir konuyu hemen kavrayamıyoruz, çünkü çoğu şey birbiri ile bağlantılı. Bir konuyu öğrenirken o konuyu kavramak için bir anda başka bir konuya geçmemiz gerekebiliyor. Temel konularda da eksiklerimiz olduğu için bilgilerin içerisinde boğuluyoruz. Yani size verilecek öneri bir statik kitabı alın ve bütün zamanınızı buna harcayıp bitirin demek olmamalı bence. Temel olarak mantığı bilmek ve herhangi bir problemle karşılaşınca da nereden öğrenebileceğini bilmek gerekiyor. Dediğim gibi bu da zamanla olan bir şey.

Neyi bilmemiz gerektiğini bilmek de gerçekten önemli bir mevzu. Ancak bunun ayrımını sizden başkası yapamaz. Temel olarak çoğu şeyi zaten okulda öğrenmiş olmamız lazım.

Sıfırdan başlıyorsanız öncelikle bilmediğiniz şeylere göz gezdirin, forumda bahsedilen mevzuları inceleyin. Her konuyu en ince ayrıntısına kadar öğrenmeye çalışmayın. Çok şey bilmek iyidir ancak her şeyi öğrenmeye çalışırsanız da başaramazsınız. Bu nedenle çalıştığınız alana yönelik, öğrenmek istediğiniz, işinize yarayacağını düşündüğünüz konuları seçin. Forumda o konu ile ilgili tüm yazıları okuyun, insanların yaptığı yanlışları, edindikleri tecrübeleri ve hocamızın verdiği cevapları inceleyin. Buna da ciddi zaman ayırmanız gerekecektir, aradığınız konuyu bulmak belki konuları sınıflandırmak, ya da yeni sorular sormak gerekecektir. (ki soru sorabilmek için bile bir şeyler bilmek, araştırma yapmak gerekiyor.)

Size tavsiyem okuduğunuz her şeye şüphe ile yaklaşın, bu Ahmet Hocam bile olsa (bu söylediğimi yanlış anlamayın, körü körüne bağlanmayın anlamında söylüyorum). Farklı kaynaklar edinin ve o bilginin doğruluğunu yönetmeliklerden, kitaplardan teyit edin, neden o şekilde olduğunu anlamaya çalışın. Formül ezberlemeyin, formülü kullanmayı ve mantığını öğrenin, nedenini öğrenin. Araştırdığınız konu hakkında Ahmet hocamızın diğer sitelerdeki yazılarını okuyun, yine Ahmet hocamızın kitabını alın bazı temel konuların mantığını kavrayın. Ancak bir anda her şeye geç kaldığınızı düşünüp yetişemiyormuşçasına bir şeyler öğrenmeye çalışırsanız kendinize zarar verirsiniz ve çabuk sıkılırsınız. Bu işi zamana yaya yaya, sindire sindire yapın. Zaten bir işiniz varsa veya işe girdiğinizde edindiğiniz tecrübeler, bilmeniz gereken şeyler hakkında daha da tecrübeli olacaksınız diye düşünüyoyorum.

Dil mevzusunda ise inşaat mühendisinin yabancı dil bilmesi şart değil, ancak yabancı dil bilmek size farklı kapılar açabilir ve yabancı kaynaklardan faydalanmanız açısından çok yararlı olabilir.

Kitap önerisi için ise forumda bir sürü konu var, aşağıya bulabildiğim bir kaç konu başlığını ekledim.

[kitap önerisi](https://celikkollu.medeniyetmuhendisleri.com/index.php?topic=737.0;topicseen)

[çelik yapılar uygulama klavuzu](https://celikkollu.medeniyetmuhendisleri.com/index.php?topic=731.0;topicseen)

[kitap önerisi](https://celikkollu.medeniyetmuhendisleri.com/index.php?topic=1173.0)

man

Çok teşekkür ederim. Zaten bunlar bir anda olsun istemiyorum ama zaman ve emek harcayarak olması gereken şeyler. Ancak ilerlemek adına herkesin tecrübelerine ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Bilgi bilgidir benim için. Ama dediğiniz gibi kendimi belli konularda geliştirmem çok daha iyi olacaktır. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Vakit buldukça buralarda olmayı seviyorum istiyorum. Sizden ve herkesten edineceğim tavsiyeleri uygulamak isterim.