Ara 08, 2023, 10:58 ös

Haberler:

Medeniyet Mühendisleri Forum Sitesinin Kapatılması Kararı
Anket İçin Tıkla

DEMOKRASİDEN UZAKLASIYORUZ

Başlatan ÇELİKKOLLU, May 11, 2020, 09:03 öö

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ÇELİKKOLLU

May 11, 2020, 09:03 öö Son düzenlenme: May 11, 2020, 09:05 öö ÇELİKKOLLU
Maliye ve hazine bakanligi basit bir icraat yapiyor, ilgili bakan hemen ekliyor : " Cumhurbaskaninin direktifleriyle şunu şunu yaptık", tarim bakani siradan bir icraat yapiyor, ilgili bakan hemen ekliyor: " Cumhurbaskaninin direktifleriyle şunu şunu yaptik", milli savunma bakani basit bir işlem yapiyor, ilgili bakan hemen ekliyor: " cumhurbaskaninin direktifleriyle şunu şunu yaptık". Bi yerde sempozyum olur, bir kampanya olur hemen eklerler "cumhurbaskaninin himayesinde".  Butun bunlar ince duşünüldügunde, cok seslilikten uzaklastigimizin bir göstergesi. Hangi gelismis  ulkede arabalarin camlari film kaplansin mi kaplanmasin mi sorunuyla cumhurbaskani/baskan ilgilenir, hangi gelismis ulkede ufacik bir icraat icin cumhurbaskaninin aciklamasi beklenir. Bakanlari falan da anliyorum tabi. Onlar da koltuklarini korumak istiyorlar. Cumhurbaskani nin direktifi falan deyip şirin gorünuyorlar ve boylece bakanliklarini devam ettiriyorlar. Zaten bir makamda surekliliginiz iki şeye baglidir. Ya yeterli  ilgiye sahip olur icraat yaparsiniz, bunu yapamazssaniz ulkenin basina şirin gorunup koltugu korursunuz.  Tek bir adamin her konudaki fikirlerine itibar etmek, onun agzindan cikan herseyi kayitsiz sartsiz kabul etmek bilimle, demokrasiyle bagdasmaz. Ulkenin baskani/cumhurbaskani olmaniz sizin en iyi muhendis olmanizi gerektirmez, sizin cumhurbaskani olmaniz en iyi doktor olmanizi gerektirmez, sizin cumhurbaskani olmaniz, en iyi ekonomist oldugunuz anlamina gelmez. Secilmissinizdir, kurumlar arasi irtibati saglarsiniz, makamlari ehillere verirsiniz, bilgiye saygi duyarsiniz, yol haritasi cizersiniz.. Nedir bu herseyi ben  bilirim, hersey benim dedigim gibi olacak sacmaligi. Anlamak mumkun degil. Umarim  ulkeyi yoneteer bir silkinir, kendine bir ceki duzen verir...

Raif Efendi

Bunu yazalı 3 yıl olmuş ve biz o zamanki durumdan daha kötüyüz. Artık bu son şans.